Toyota RAV4 GR SPORT

Новини TOYOTA
Дата публікації: 5 жовтня 2023 р.
dsc_0326

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 протягом майже 30 років була в авангарді автомобільного ринку — відтоді, коли своєю появою вона започаткувала цілу концепцію легкого в управлінні універсального кросовера для активного відпочинку.

Сьогодні RAV4 регулярно очолює рейтинги найбільш та найкраще продаваних кросоверів у світі серед усіх моделей і брендів.

Рік за роком Toyota робила все, аби RAV4 не втрачав своїх лідерських позицій. Компанія постійно впроваджувала нові технології і реалізовувала дизайнерські рішення, щоб підтримувати привабливість і характеристики автомобіля на актуальному рівні.

Останнім розділом в історії RAV4 стала модифікація RAV4 GR SPORT, яка також є розширенням лінійки GR SPORT. Натхненна TOYOTA GAZOO Racing, ця серія вирізняється спортивним характером і ексклюзивними характеристиками, що відображає прагнення Toyota створювати все більш досконалі автомобілі, запозичуючи ідеї з автоспорту.

Ціла низка моделей Toyota — від Yaris, Yaris Cross, Toyota C-HR і Corolla і до могутнього пікапа Hilux — уже отримала свою модифікацію GR SPORT. RAV4 підхоплює цю естафету — у своєму власному, неповторному стилі.

Зовнішній дизайн

Новий RAV4 GR SPORT вирізняється низкою деталей екстер’єру, що демонструють його спортивний характер. Передня частина автомобіля вражає чорною глянцевою решіткою радіатора GR SPORT з ексклюзивним для лінійки GR мотивом G-mesh, що створює глибший тривимірний ефект. Той же дизайн можна помітити у глянцевому обрамленні протитуманних фар, які мають форму бумеранга. Чорна глянцева обробка заднього вікна підкреслює потужність RAV4 GR SPORT і візуально збільшує ширину між склом і номерним знаком. Мотив G-mesh повторюється у задньому бампері GR SPORT. Декоративні сірі вставки переднього та заднього бамперів і чорна глянцева вставка на дверях багажного відділення надають додаткової виразності впевненому вигляду автомобіля. Темно-сірий молдинг по нижньому краю бампера ще більше акцентує на рішучому вигляді RAV4 GR SPORT. Чорні логотипи і бейдж GR SPORT на решітці радіатора та дверях багажного відділення також наголошують на спортивній модифікації моделі.

Колеса GR SPORT і колірні рішення

Ексклюзивні чорні глянцеві 19-дюймові легкосплавні диски GR SPORT спроєктовані таким чином, аби зменшити вагу та підвищити жорсткість. Їхня міцна конструкція з п'ятьма здвоєними спицями відрізняється механічною обробкою і вперше застосованою технологією різання ліній, яка створює привабливі тонкі смужки по краях спиць.

Для RAV4 GR SPORT доступні двоколірні варіанти екстер’єру. Всі вони передбачають поєднання даху в кольорі чорний металік з одним із п’яти кольорів кузова: білий перламутровий, сріблястий металік, сірий металік, темно-синій металік, червоний перламутровий

Дизайн інтер’єру

В інтер’єрі GR SPORT використані елементи, характерні тільки для цієї лінійки. Основним кольором оббивки та облицювання є чорний, що створює атмосферу, в якій основна увага приділяється водінню. Сидіння з яскраво вираженою бічною підтримкою оббиті комбінацією натуральної та синтетичної шкіри. Сріблясто-сіра прострочка надає ефектного контрасту сидінням, керму та важелю перемикання передач. На підголівники передніх сидінь тисненням нанесено логотип GR SPORT, виконаний чорним на чорному. Вишуканий вигляд салону підкреслюється декоративними сірими вставками на панелі інструментів, центральній консолі та картах дверей, а також металевими накладками порогів передніх дверей із логотипом GR SPORT. Логотип GR SPORT також нанесений на кермо та текстильні килимки. Передні сидіння регулюються електроприводом, а на кермі розташовані пелюстки перемикання передач. На моделі встановлено нову версію монітора панорамного огляду Toyota, який відображає стан дороги під днищем автомобіля, аби допомогти водієві контролювати поверхню та точно визначати положення коліс під час маневрування на низькій швидкості. Додаткову допомогу надає нова цифрова камера заднього огляду, яка забезпечує вищу якість зображення у реальному часі порівняно з попередньою системою.

Цифровий дисплей водія

12,3-дюймовий дисплей водія є повністю цифровим. Він вирізняється чіткою графікою і можливістю налаштування контенту за чотирма темами залежно від настрою водія чи типу поїздки: Casual, Smart, Tough і Sporty. Також можна обрати одну з трьох різних тем відображення основних показчиків, причому кожна версія обов’язково має центральний цифровий спідометр та індикатор перемикання передач. Підсвічування фону автоматично змінюється залежно від вибраного режиму їзди. Дисплей розділено на три окремі мультиінформаційні зони. В центральній частині представлена найчастіше використовувана інформація, наприклад, індикатори систем безпеки автомобіля. Зони ліворуч і праворуч надають інформацію про витрату пального, аудіоналаштування та інші дані. Водій також може персоналізувати дисплей за допомогою віджета, що виділяє потрібну інформацію.

Мультимедіа

RAV4 GR SPORT оснащений новітньою мультимедійною системою Toyota Smart Connect, що керується за допомогою 10,5-дюймового сенсорного дисплея. Монітор, встановлений по центру панелі приладів, має безшовну чорну поверхню і відображає графіку у високій роздільній здатності для чіткості зображень за будь-яких умов освітлення. Користувачі також можуть підключити до системи свій смартфон або планшет — як дротовим (Android Auto®), так і бездротовим способом (Apple CarPlay®)

Підвіска

RAV4 GR SPORT — це не тільки стильне оздоблення та обладнання. Це поліпшений досвід кермування завдяки оновленій підвісці зі спортивним налаштуванням. Передні і задні пружини були посилені, щоб сфокусуватися на маневреності та відгуку на дії водія. Зміни коефіцієнта жорсткості узгоджуються з відповідним регулюванням демпфувальної сили амортизаторів. У підвісці RAV4, що вже добре зарекомендувала себе, використовуються передні стійки MacPherson із задніми подвійними поперечними важелями — обидві зі стабілізаторами поперечної стійкості.

Силові агрегати

Гібрид RAV4 GR SPORT оснащений повністю гібридною технологією Toyota четвертого покоління, де застосовуються більш легкі та компактні компоненти для вищої продуктивності. Потужність системи становить 222 к.с./163 кВт, що забезпечує розгін автомобіля від 0 до 100 км/год усього за 8,1 с. Окрім того, автомобіль оснащений чотирициліндровим 2,5-літровим двигуном Hybrid Dynamic Force. Він працює за циклом Міллера-Аткінсона і забезпечує термоефективність світового класу, а також збалансовує заощадження пального і потужність. У новому RAV4 GR SPORT споживання пального у комбінованому циклі NEDC становить 4,8 л/100 км* із викидами CO2 у 109 г/км. Інтелектуальний електричний повний привод У стандартній комплектації модифікації RAV4 GR SPORT оснащені інтелектуальною електричною системою повного привода — AWD-i. Вона забезпечує тихішу роботу на високих швидкостях і поліпшене зчеплення на дорогах зі слизькою поверхнею. Також система є компактнішою і легшою за класичну механічну систему повного привода з редуктором, через що простір у салоні та розмір багажного відсіку не зазнали змін. AWD-i ефективно генерує крутний момент за допомогою потужності гібридної системи автомобіля і додаткового електромотора на задній осі. Це зменшує втрати енергії, заощаджує вагу й оптимізує продуктивність повного привода в різних умовах водіння.

Інтегроване керування системою AWD

Продуктивність системи повного привода було поліпшено завдяки застосуванню інтегрованого керування AWD (AIM), що є унікальною функцією для RAV4. Це дозволяє автоматично налаштовувати різні системи автомобіля — допомога під час кермування, управління гальмуванням і прискоренням, система перемикання передач і розподіл крутного моменту — відповідно до обраного режиму водіння (NORMAL, ECO або SPORT). У режимі SPORT система AIM змінює систему допомоги під час кермування, систему зміни прискорення і розподіл крутного моменту для поліпшення ефективності на дорозі.

Покращена безпека і допомога водію

Новий RAV4 GR SPORT підтримує поліпшений пакет безпеки та систем допомоги водію Toyota Safety Sense, представлений в усій лінійці 2023 року. Він включає додаткові функції, що можуть допомогти уникнути безлічі типових аварійних ситуацій. Система попередження зіткнень забезпечує підтримку під час руху на перехрестях для виконання безпечніших поворотів. Вона допомагає визначити можливість перетину дороги будь-яким зустрічним транспортом, а також виявити пішоходів, які переходять дорогу, сповіщаючи водія і забезпечуючи гальмування для мінімізації можливості зіткнень. До того ж нещодавно представлена система екстреного керування допомагає водієві уникнути зіткнення з пішоходом, що вийшов на дорогу, утримуючи автомобіль під контролем і в межах смуги руху.

Залишилися питання?
Як із Вами зруніше зв'язатися?
!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля